Csirke Alfredo (tejszínes-csirkés tészta)

Csirke Alfredo (tejszínes-csirkés tészta)
Elkészítési idő
3,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 csirkemellfilé
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • 4-5 kanál reszelt parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • durvára őrölt bors
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • 50 dkg fettuccine vagy linguine tészta
  • 2 db csirkemellfilé
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • 4-5 kanál reszelt parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • 50 dkg fettuccine vagy linguine tészta

Elkészítés:

A kockákra (vagy ízlés szerint csíkokra) vágott csirkemellet megsózzuk, borsozzuk és teflonos serpenyőben az olívaolajon kisütjük (lehet grillen is).

Egy másik edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejszínt es az összezúzott fokhagymát. A végen beletesszük a sajtot es azt is felolvasztjuk. Visszatesszük az edénybe a húst, ízlés szerint még megborsozzuk.

A húsos szószt a kifőtt spagettire halmozzuk, apróra tépkedett petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Ha a tészta megfőtt, szűrd le és őrizz meg egy keveset a főzővizéből. Öntsd a tésztát a szószra, lazán keverd össze. Ha túl sűrű, akkor öntsd fel a főzővízzel. Melegen, egy kevés reszelt parmezánnal tálald.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti