Csípős tőkehalfilé avokadós bulgurral

Csípős tőkehalfilé avokadós bulgurral
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 4 nagyobb tőkehalfilé (kb. 60 dkg) vagy más halfilé
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 2 evőkanál olaj
  • *
  • a körethez:
  • 1 csésze bulgur
  • 1 érett avokádó
  • 3 marék bébi spenót
  • 2 citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 nagyobb tőkehalfilé (kb. 60 dkg) vagy más halfilé
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csésze bulgur
  • 1 érett avokádó
  • 3 marék bébi spenót
  • 2 citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A halat megmossuk, leszárítjuk, a filéket félbevágjuk. Bekenjük a paprikakrémmel, sózzuk, borsozzuk. A bulgurt enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

Az avokadókat kettévágjuk, a magját kivesszük, kanállal kiemeljük az avokadóhúst a héjából, majd felkockázzuk és meglocsoljuk a fele citromlével. A spenótot megmossuk, feldaraboljuk. A maradék citromlevet 2 evőkanál olívaolajjal elkeverjük.

A bulgurt összekeverjük a spenótlevéllel, az avokadóval, (ízlés szerint chilit is tehetünk bele), majd ráöntjük a citromos mártást. Jól összeforgatjuk és a hűtőbe tesszük, amíg megsült a hal.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a haldarabok mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük benne. A bulgurral kínáljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti