Csípős paprikás sütőtök kolbásszal

Csípős paprikás sütőtök kolbásszal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg sütőtök
  • 20 dkg jó minőségű házi szárazkolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 babérlevél
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál őrölt édes paprika
  • ízlés szerint chili paprika
  • frissen őrölt színes bors
  • 1 kg sütőtök
  • 20 dkg szárazkolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db babérlevél
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál őrölt édes paprika
  • chili paprika
  • frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A sütőtököt megpucoljuk, a magját eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A hagymát szintén megpucoljuk és apróra kockázzuk.

A kolbászt felkarikázzuk. Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, rádobjuk a kolbászkarikákat, a chilit, és kicsit átpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott tököt és a fűszereket. Jól átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Lefedjük, és 15-20 perc alatt puhára főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti