Csípős csirkeszárnyak párolt zöldséggel

Csípős csirkeszárnyak párolt zöldséggel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 50 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl étolaj
  • kömény
  • chilipor
  • koriander
  • oregánó
  • őrölt szegfűbors
  • petrezselyemzöld
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:

A hagymákat megpucoljuk és felaprítjuk. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk. Befűszerezzük a chilivel, köménnyel, oregánóval, szegfűborssal, korianderrel, szárnyas fűszerrel. Olajba rakjuk, beleszórjuk a hagymákat, és 1 napig a hűtőben érleljük.

A csirkeszárnyakat tepsibe tesszük a pácolajjal együtt, fóliával letakarva 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és a szárnyakat pirosra sütjük.

Közben a vajon megpároljuk a zöldségeket, ételízesítővel, chilivel és petrezselyemmel megszórva.

Neked ajánljuk