Csípős csirkemellcsíkok burgonyás panírban

Csípős csirkemellcsíkok burgonyás panírban
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemell csíkokra vágva
  • a forgatáshoz:
  • búzaliszt vagy kukoricaliszt
  • a burgonyás páchoz:
  • 300 gramm finomra reszelt burgonya
  • 3 db tojás
  • 1 doboz tejföl
  • 2 evőkanál liszt (Bl-55)
  • fűszerek:
  • 2 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • chilikrém ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma
  • a sütéshez:
  • 1 liter étolaj
  • 1 kg csirkemell csíkokra vágva
  • búzaliszt vagy kukoricaliszt
  • 300 g finomra reszelt burgonya
  • 3 db tojás
  • 1 doboz tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • chilikrém
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 liter étolaj

Elkészítés:

Alaposan összekeverjük a burgonyás pác hozzávalóit és ízlés szerint fűszerezzük.

Elsőnek a lisztbe forgatjuk a csirkemell csíkokat, ezután a burgonyás-lisztes pácba, majd mehet is a forró olajba, ahol oldalanként 4-5 perc alatt kisütjük, papírtörlőre szedjük, és tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Ninnaska Ízvilág küldte be. Köszönjük!