Csípős csirkemell grillen

Csípős csirkemell grillen

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 bőrös csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 szem érettebb őszibarack
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál dijoni mustár

a körethez:

ízlés szerint zöldségek: padlizsán, cukkini, paprika, gomba

Elkészítés:

A csirkemelleket letisztítjuk a csontról, két-két darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal bedörzsöljük. A fokhagymát megtisztítjuk. 4 őszibarackot meghámozunk, kimagozunk és a turmixba tesszük. A fokhagymával, a mustárral és kevés borssal összeturmixoljuk.

A csirkemelldarabokat a forró grillre tesszük. 10 percig sütjük egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a mázzal megkenjük. Folyamatosan kenegetve még kb. 10-15 perc alatt puhára sütjük.

A körethez a zöldségeket és a maradék 2 őszibarackot megmossuk, feldaraboljuk, és a hús mellett megsütjük a grillen. A sült húst a zöldségekkel és a megmaradt öntettel tálaljuk.

Átsütve A csirkemellet mindig alaposan süssük át (a szalmonella-fertőzés elkerülése végett). Ha a hús kívül már szép piros, de a közepe még nyers, húzzuk a darabokat a grillrács szélére, ahol kevésbé izzik, kevésbé forró a grill, és itt folytassuk a készítés, hogy a hús külseje ne égjen meg.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk