Csípős „betyáros”

Csípős „betyáros”

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna 1 egész makói hagyma 10 dkg tarhonya 10 dkg lebbencs tészta 10 dkg kiskocka tészta 10 dkg házikolbász só őrüöt bors szegedi őrölt paprika 1 db egész erős zöldpaprika 3 gerezd fokhagyma 2 közepes méretű burgonya

Elkészítés:

A füstölt szalonnát összekockázzuk, serpenyőben zsírjára sütjük. Amikor majdnem kész, megpirítjuk benne az összekockázott hagymát, és megpirítjuk a tarhonyát, (a többi tésztát külön szárazon egy serpenyőben megpirítjuk és később adjuk a betyároshoz). Fűszerezzük (sóval, borssal, piros paprikával), beleszeletelünk egy egész erős zöldpaprikát, beletesszük az összekockázott házikolbászt, apró kockára vágott burgonyát és fokhagymát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egyet forr és utána tesszük bele a külön megpirított tésztákat, letakarjuk, ha elfőtte a levét, pótoljuk, amíg minden hozzávaló megpuhul. Ez egy különlegesség, nagyon egyszerű, gyors és nagyon finom étel.

Hasonló receptek