Hozzávalók:
  • 80 dkg csipkebogyó
  • 80 dkg befőzőcukor
  • 1 cirom leve
  • 4 dkg frissen reszelt gyömbér
  • cukor
  • 80 dkg csipkebogyó
  • 80 dkg befőzőcukor
  • 1 cirom
  • 4 dkg gyömbér
  • cukor

Csipkebogyó lekvár

Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A csipkebogyót megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.

Megint megmossuk a csipkebogyót, kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A csipkebogyót a vízzel együtt átpasszírozzuk. A masszát elkeverjük a befőzőcukorral, és ugyanannyi cukrot adunk hozzá, mint amennyi masszánk volt. Beleöntjük a citromlevet, majd a gyömbért.

Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, és 4 percig rotyogtatjuk. A habját leszedjük. Rögtön befőttes üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk. 5 percre a tetejére állítjuk. Hűvös, száraz helyen tároljuk.