Csillagtortácska

Csillagtortácska

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • *
  • a krémhez:
  • 5 dk étcsokoládé 60%-os
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaníliás porcukor
  • 1 dl ír krémlikőr
  • *
  • a díszítéshez:
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 10 dkg fehér marcipán
  • 12 szem csokoládéba mártott mazsola

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájukat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, elsimítjuk, és a sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt.

A krémhez az étcsokoládét tálkába tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztott étcsokoládét, a krémlikőrt és összekeverjük.

A piskótalapból kisebb méretű csillag alakú formával 24 darabot kiszúrunk (ha magas a piskótánk, akkor csak 12 darabot, és vágjuk ketté). Mindegyiket megkenjük krémmel, kettőt-kettőt összeragasztunk, és a csillagok oldalát is bevonjuk a krémmel. A tetejüket megszórjuk kakaóporral.

A marcipánt porcukorral meghintett munkalapon késfok vastagra kinyújtjuk, csillagokat szaggatunk belőle. Mindegyik tortácska tetejére teszünk belőle, a közepébe pedig 1-1 csokoládés mazsola szemet nyomunk. Hűtőben tároljuk.

Fotó: RAS/Recepttar

Neked ajánljuk