Csikóstokány

Csikóstokány

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • olaj
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítés:

Elkészítés: A húst ceruza vastagságúra vágjuk, a hagymát felaprítjuk.

Egy lábasban a füstölt szalonna zsírját kisütjük, amennyiben nem elegendő, kevés olajat öntünk hozzá, majd beletesszük a hagymát, amit üvegesre pirítunk. Ezt követően hozzáadjuk a húst, jól átforgatjuk, majd felengedjük kevés vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, amikor felfőtt, beletesszük a paradicsomot és a paprikát. Időközönként megkeverjük, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul, majd a tejfölt hozzákavarjuk, és összerottyantjuk.

Melegen, sós vízben kifőtt tésztával tálaljuk.

Neked ajánljuk