Csikóstokány

Csikóstokány

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg lecsó
  • 1/2 dl olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 4 dkg liszt
  • 1,5 dl világos sör
  • 1 ek. piros arany
  • 2 tk. kakukkfű
  • őrölt feketebors
  • 2 csokor petrezselyem

Elkészítés:

Olajban kisütjük az apróra darabolt szalonnát, rajta aprított vöröshagymát és fokhagymát dinsztelünk. A felcsíkozott húst belerakjuk és színtelenre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, sört öntünk alá és kis lángon pároljuk, míg megpuhul. A párolás vége felé az aprított gombát és a lecsót belerakjuk, majd fűszerezzük kakukkfűvel, piros arannyal. Lisztből, tejszínből és tejfölből habarást csinálunk, majd sűrítjük a tokányt. Végén petrezselyemmel hintjük és átforraljuk, majd utánízesítjük.

Neked ajánljuk