Csikós tokány III.

Csikós tokány III.

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb vagy -lapocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • om

Elkészítés:

A húst megmossom a szalonnával együtt csykokra vágom. A hagymákat apróra, a paprikát és a paradicsomoto kockákra vágom.

A szalonnát kipirítom, megdinsztelom rajta a hagymát, ráteszem a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórom 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt párolom. Ráteszem a húst, sózom, és addig párolom, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórom a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve, készre párolomNem baj, ha többször zsírjára pirul.

Ha a hús megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarom. Köretnek galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska, orsó, penne/ készítek mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Neked ajánljuk