Csikós tokány

Csikós tokány
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg disznóhús (ízlés szerint tarja, lapocka, comb)
  • 1 szelet húsos nyers szalonna
  • 1 paradicsom
  • 1 sárga paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 kanál liszt
  • 1 kis pohár tejföl 
  • 50 dkg disznóhús
  • 1 szelet húsos nyers szalonna
  • 1 db paradicsom
  • 1 sárga paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis pohár tejföl 

Elkészítés:

A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk. A zsírjában megdinszteljük a vöröshagymát, rádobjuk a csíkokra vágott húst és kicsit együtt dinszteljük.

Ha kérget kapott a hús, enyhén sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a karikára vágott paprikát, paradicsomot, egy gerezd aprított fokhagymát, a pirított szalonnakockát. Megszórjuk pirospaprikával, fedő alatt kis lángon dinszteljük. Annyi kicsi vizet öntünk mindig alá, hogy ne égjen le.

Ha már puha a hús, akkor behabarjuk a tejföllel, amiben egy kanál lisztet simára kevertünk. Egyet rottyan, és már kész is van.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk, ami lehet galuska, csőtészta, makaróni. 

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!