Csíkos szelet kókuszos krémmel

Csíkos szelet kókuszos krémmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 2 db tojás
  • 4 ek forró víz
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 6 g sütőpor
  • a középső réteghez:
  • 10 dkg darált keksz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • kb. 5 dkg porcukor
  • 20 ml rumaroma
  • a kókuszos krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • a lapok kenéséhez:
  • 4 evőkanál barack lekvár
  • a díszítéshez:
  • csokoládé forgács
  • (a tepsi 23×34 cm-es)
  • 2 db tojás
  • 4 ek forró víz
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 6 g sütőpor
  • 10 dkg darált keksz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 20 ml rumaroma
  • 4 dl tej
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál barack lekvár
  • csokoládé forgács

Elkészítés:

A liszteket a sütőporral elvegyítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzákeverjük a vizet is. Egy fakanállal hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit sütőpapírral béleljük. A tészta masszát beleöntjük, egyenletesre simítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

A kihűlt piskótát hosszában ketté vágjuk, majd elkészítjük a tölteléket. Minden hozzávalót egy tálba teszünk, krémesre keverjük.

A krémhez a pudingport a cukorral, tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Még a forró pudingban felolvasztjuk a vajat és a kókuszreszeléket hozzákeverjük, majd kihűtjük. A krémet újból kihabosítjuk.

Az egyik piskóta lapot tálcára tesszük, és 2 evőkanál házi baracklekvárral megkenjük. Rátesszük kekszes, kakaós tölteléket. A másik piskótalap alsó felét megkenjük lekvárral és a kakaós krémre fordítjuk. Végül a kókuszos krémet szépen rásimítjuk.

1 órát jól lehűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A sütemény szeleteket csoki forgáccsal feldíszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük