Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett, közepes nagyságú lemezen (30x40 cm) két vékony lapot sütünk belőle (kb. 7 perc).
A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a porcukorral és a vízzel fehéredésig keverjük. Ráborítjuk a tojáshabot, rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin két vékony lapot sütünk belőle.
Sütés után mindkét piskótalapot megkenjük lekvárral (még melegen) és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centis szeletekre vágjuk.
A krémhez a vaníliás pudingot megfőzzünk a tejben, majd kihűtjük. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és a vaníliás cukorral.
Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan ráfektetjük a felszeletelt piskótatekercseket. Amikor a tekercseket a krémre rakjuk, legjobb az aljukat egymással szembe illeszteni. A kimaradt résekbe piskótadarabot teszünk. Erre simítjuk a maradék krémet. Végül befedjük a másik tésztalappal.
Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
ünnepi
,
ünnep
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
közepesen költséges
,
közepesen bonyolult
,
több, mint másfél óra
,
desszert
,
sütemény