Csíkos süti

Csíkos süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • kb. 30 szelethez:
  • a tésztához:
  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg liszt
  • *
  • a piskótatekercshez:
  • 8 tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál víz
  • 10 dkg lekvár
  • *
  • a krémhez:
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 7 dl tej
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál víz
  • 10 dkg lekvár
  • *
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 7 dl tej
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett, közepes nagyságú lemezen (30x40 cm) két vékony lapot sütünk belőle (kb. 7 perc).

A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a porcukorral és a vízzel fehéredésig keverjük. Ráborítjuk a tojáshabot, rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin két vékony lapot sütünk belőle.

Sütés után mindkét piskótalapot megkenjük lekvárral (még melegen) és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centis szeletekre vágjuk.

A krémhez a vaníliás pudingot megfőzzünk a tejben, majd kihűtjük. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és a vaníliás cukorral.

Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan ráfektetjük a felszeletelt piskótatekercseket. Amikor a tekercseket a krémre rakjuk, legjobb az aljukat egymással szembe illeszteni. A kimaradt résekbe piskótadarabot teszünk. Erre simítjuk a maradék krémet. Végül befedjük a másik tésztalappal.

Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti