Csíkos narancsos torta

Csíkos narancsos torta

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 12 dkg liszt
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • csipet só
  • fél narancs reszelt héja

a krémhez:

  • 3 dl narancslé
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 8-10 dkg porcukor
  • fél narancs reszelt héja

a csokimázhoz:

  • 1 csomag Dr. Oetker ét tortabevonó

Elkészítés:

A sütőt grill fokozatra kapcsoljuk. Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk, lisztezzük.

A tojást kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral és a vajjal. A lisztet összeszitáljuk a keményítővel, a sütőporral és a sóval, majd összekeverjük a tojásos masszával.

A fehérjét csipet sóval közepesen lágy habbá verjük, pár kanállal a masszához teszünk, és határozott mozdulatokkal összekeverjük. Ezután lazán összeforgatjuk a többi tojáshabbal. Ezután a masszát kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzáadjuk a narancshéjat, a másik feléhez pedig a kakaóport.

A narancsos massza 1/4-ét a formába öntjük és süssük 4 percig sütjük. Eztán 2 percig hűlni hagyjuk, majd rásimítjuk a csokoládés massza negyedét és ismét 4 percig sütjük. Addig folytassuk a sütést, amíg az összes massza el nem fogy.

Ha megsültek a rétegek, a piskótát a formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez megfőzzük a pudingot a narancslében. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd simára keverjük a kihűlt pudinggal. Narancshéjjal ízesítjük és bekenjük vele a torta tetejét és az oldalát. Hűtőbe tesszük dermedni.

A tortabevonót forró vízben felmelegítjük, majd rácsurgatjuk a torta tetejére, egy kenőkéssel elkenjük úgy, hogy az oldalára is lecsurogjon és tetszés szerint díszítjük.

A receptet Baloghné Kele Judit kóldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk