Csíkos méteres süti

Csíkos méteres süti
Elkészítési idő
4,0 12 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 52 dkg porcukor
  • 52 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2,5 dl víz
  • 1,5 tasak sütőpor
  • 2 ek. keserű kakaópor
  • A forma kikenéséhez:
  • 5 dkg sütőmargarin
  • 4 ek. finomliszt
  • A krémhez:
  • 30 dkg sütőmargarin
  • 30 dkg porcukor
  • 7,5 dl tej
  • 5 ek. cukor
  • 3 ek. rum
  • 2 tasak puncsos pudingpor
  • A tetejére:
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg margarin
  • 8 db tojás
  • 82 dkg porcukor
  • 60 dkg liszt
  • 68 dkg margarin
  • 2,5 dl víz
  • 2 tasak sütőpor
  • 2 ek. keserű kakaópor
  • 7,5 dl tej
  • 5 ek. cukor
  • 3 ek. rum
  • 2 tasak puncsos pudingpor
  • 30 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgáját porcukorral, majd vízzel és margarinnal keverjük ki. Lisztes sütőport szórunk hozzá, összedolgozzuk, majd elfelezzük. Az egyikhez kakaóport és 1 evőkanál vizet adunk. A felvert fehérjét - elfelezve - pedig mindkettőbe beleforgatjuk.

1-1 vajjal kikent, lisztezett őzgerincbe töltjük a tésztákat, majd 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 45 perc alatt (tűpróba). Amikor kihűlt, kiborítjuk és felszeleteljük.

A krémhez a pudingot a tejjel és cukorral felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a pudinggal elkeverjük, rummal ízesítjük. Ezzel ragasztjuk (kenjük) össze a tésztadarabokat, felváltva, így kapva egy hosszú, csíkos rudat.

A csokit a margarinnal vízgőz felett megolvasztjuk, bevonjuk vele a tészta tetejét. Hagyjuk, hogy rádermedjen, majd alufóliával lefedve (vigyázva, hogy a csoki ne ragadjon rá) a hűtőbe tesszük. Ha már egy-két órát pihent ott, ferdén felszeleteljük.