Csíkos kifli mogyorókrémmel töltve

Csíkos kifli mogyorókrémmel töltve

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej (langyos)
  • 1 kis pohár natúr joghurt (150 g-os)
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1-2 csipet só
  • 1 csomag instant élesztőpor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 evőkanál tej (langyos)

a töltelékhez:

  • mogyorókrém

a kenéshez:

  • kb. 3-4 evőkanál tej

Elkészítés:

Felejtsd el a bolti kalácsot, ez az igazi finomság!

Az élesztőt az 1 dl langyos tejben, csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. A megmaradt langyos tejet és a tészta többi hozzávalóit (kivéve a kakaóport és a 2 evőkanál tejet) is beletesszük a lisztbe, jól összedolgozzuk, gyúrjuk, míg egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát nem kapunk. Letakarjuk és 1 órát pihentetjük.

Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport és a 2 evőkanál tejet, majd ezeket is elfelezzük (így lesz 2 cipó kakaós, és 2 cipó világos színű tésztánk).

Egy lisztezett, sík felületen külön-külön egyforma kör alakúra kinyújtjuk az egyik világos és az egyik kakaós cipót, majd egymásra rakjuk (alulra a kakaós, felülre a világos kerül) és 8 egyenlő háromszögekre felvágjuk. A szélesebb részére rátesszük a tölteléket, majd mint a kifliket feltekerjük. A megmaradt kakaós, illetve világos színű tészta cipót, mint az előbbi cipókat ugyanúgy kinyújtjuk külön-külön kör alakúra.

Most is egymásra rakjuk, de most fordítva (a világos kerül alulra, és a kakaós felülre), ezt is 8 egyenlő háromszögekre felvágjuk, töltjük és feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé, sorba helyezzük a kifliket, letakarjuk és kb. 20 percig megint pihentetjük, majd a tetejét tejjel lekenjük. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk