Csíkos kifli

Csíkos kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db kiflihez:
  • 40 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 50 dkg cukor
  • 3 kanál olaj
  • 1 tojás
  • kicsi só
  • 1 kanál kakaó
  • 40 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 50 dkg cukor
  • 3 kanál olaj
  • 1 tojás
  • kicsi
  • 1 kanál kakaó

Elkészítés:

Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, és a hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Ketté vesszük, az egyik adagba belegyúrjuk a kakaót, majd kelni hagyjuk.

Ha megkelt, 6-6 gombócot gyúrunk belőle. Egy fehér tésztát oválisra nyújtunk, rámegy egy oválisra nyújtott kakaós lap, feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A többivel is így járunk el.

Ismét kelesztjük, majd éles késsel egy-két helyen bevágjuk.

Gőzös sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük. (Lehet felvert tojással lekenni, én most nem kentem).

Reggelire, uzsonnára kitűnő választás! Vajjal házi lekvárral isteni.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné Ili küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti