Csíkos gesztenyetorta

Csíkos gesztenyetorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt

A krémhez:

  • 4 dl 30%-os tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál rumaroma

A díszítéshez:

  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg kandírozott kivi
  • 10 dkg kandírozott földieper

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Ezután sütőpapírral bélelt lapos, nagyméretű tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt világos színűre sütjük.

Közben a hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belereszeljük a gesztenyepürét, hozzáadjuk a porcukrot, a rumaromát, és könnyű krémesre összekeverjük.

A kihűlt piskótalapot felcsavarjuk, 5-6 centi széles csíkokra vágjuk, kihajtjuk, megkenjük gesztenyés krémmel, és középről indulva csigaalakban körbe felcsavarjuk mindegyik csíkot, míg torta nagyságú kerek formát kapunk.

Amaradék krémmel körbekenjük a gesztenyetortát.

Hasonló receptek