Csíkos foszlós kalács

Csíkos foszlós kalács

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 4,5 dl tej
  • 1,5 dl étolaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • *

a kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

1 dl tejben elkeverünk egy kávéskanálnyi cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tej többi részét az étolajjal és a cukorral hozzáadjuk az átszitált liszthez, majd jól összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel.

Az így kapott tésztát két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport, a tészta másik feléhez pedig a vaníliás cukrot és jól összegyúrjuk, majd félretesszük keleszteni.

Amikor a tésztáink megkeltek elfelezzük őket, így lesz 2 kakaós és 2 vaníliás cukros bucink. Téglalap alakúra nyújtjuk őket és egy kakaós tésztára ráteszünk egy vaníliásat (vagy fordítva) és jó szorosan feltekerjük. Az így kapott két rudat kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük és még egyszer megkelesztjük. Majd a tetejüket lekenjük a tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük

A receptet Fekete-Bahor Melinda küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk