Csigarétes

Csigarétes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 32 dkg liszt
  • 1,8 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • csipet só
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 35 dkg tehéntúró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • a locsoláshoz:
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • 32 dkg liszt
  • 1,8 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dkg cukor
  • 4 db tojássárgája
  • csipet
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 35 dkg tehéntúró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrunk belőle. Ezután fél órát kelesztjük a tésztát, a kelesztés után vékony téglalapra kinyújtjuk.

A vajat a cukrokkal habosra keverjük, és a kinyújtott tésztára egyenletesen rákenjük. Megszórjuk reszelt citromhéjjal elkevert áttört túróval, majd feltekerjük, mint a bejglit, 2 cm-es szeleteket vágunk belőle, és étolajjal kikent tepsibe tesszük. Ha Hézagosan rakjuk, a csigák elterülnek, ha szorosan egymás mellé rakjuk, akkor felfelé nőnek. (Mivel rétesről van szó, így én az első változatot választottam.)

Újabb fél órát kelesztjük, és 170 fokra melegített sütőbe tesszük. Amikor félig megsült, meglocsoljuk forró vaníliás tejjel. Visszatesszük a sütőbe még 10 percre, majd még a maradék vaníliás tejjel meglocsoljuk és készre sütjük.

Nagyon finom!