Csicsókás pogácsa

Csicsókás pogácsa

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál búzakorpa
  • 2,5 dkg élesztő
  • feketebors
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál lenmag
  • 1 evőkanál só
  • fehérbors
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg főtt csicsóka
  • 15 dkg vaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Főzzük meg a csicsókát! Tisztítsuk meg, majd pépesítsük!

Futtassuk fel az élesztőt! Készítsünk tésztát a hozzávalókból! Pihentessük legalább negyed órát!

Nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagra, majd kockázzuk be a tetejét késsel! Szaggassunk pogácsákat! Tegyük a pogácsákat kikent és kilisztezett tepsibe! Kenjük meg a tetejüket pirospaprikás tejjel! Hagyjuk kelni!

Ha megkelt (fél óra), süssük meg 160 fokos sütőben!

Hasonló receptek