Csicsókás pogácsa

Csicsókás pogácsa
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál búzakorpa
  • 2,5 dkg élesztő
  • feketebors
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál lenmag
  • 1 evőkanál só
  • fehérbors
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg főtt csicsóka
  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál búzakorpa
  • 2,5 dkg élesztő
  • feketebors
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál lenmag
  • 1 evőkanál
  • fehérbors
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg főtt csicsóka
  • 15 dkg vaj

Elkészítés:



Főzzük meg a csicsókát!
Tisztítsuk meg, majd pépesítsük!

Futtassuk fel az élesztőt!
Készítsünk tésztát a hozzávalókból!
Pihentessük legalább negyed órát!

Nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagra, majd kockázzuk be a tetejét késsel!
Szaggassunk pogácsákat!
Tegyük a pogácsákat kikent és kilisztezett tepsibe!
Kenjük meg a tetejüket pirospaprikás tejjel!
Hagyjuk kelni!

Ha megkelt (fél óra), süssük meg 160 fokos sütőben!