Csicseriborsós tészta

Csicseriborsós tészta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg főtt csicseriborsó, konzerv
  • 50 dkg metélt tészta
  • 1 evőkanál (dió) olaj
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg keményebb sajt

Elkészítés:

Két fazékban sós vizet forralunk. A kelkáposztát felcsíkozzuk.

Az egyik fazéknyi forró vízzel a kelkáposztát leforrázzuk, 1-2 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A másik fazékban a tésztát nem túl sokáig főzzük, nehogy túl puha legyen. Leszűrjük.

A csicseriborsót leöblítjük, lecsepegtetjük. Serpenyőben megmelegítjük az olajat, majd a kelkáposztát folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk benne. Ekkor hozzáadjuk a csicseriborsót. Sóval, borssal, a citrom levével és héjával, valamint egy kevés reszelt sajttal ízesítjük, majd jól összeforgatjuk a tésztával, hogy átforrósodjon. Ráreszeljük a többi sajtot, és azonnal tálaljuk.

Neked ajánljuk