Csicseriborsó leves

Csicseriborsó leves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg csicseriborsó, üveges előfőzött
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • fél zellergumó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis fej vöröshagyma
  • 30 főtt füstölt sertéscomb
  • bors
  • 1 evőkanál olaj
  • fél tv paprika
  • 1 db koktél paradicsom
  • 1,5 l húsleves alaplé (ha van)
  • 40 dkg csicseriborsó, üveges előfőzött
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • fél db zellergumó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis fej vöröshagyma
  • 30 főtt füstölt sertéscomb
  • bors
  • 1 evőkanál olaj
  • fél db tv paprika
  • 1 db koktél paradicsom
  • 1,5 l húsleves alaplé (ha van)

Elkészítés:

Megtisztítjuk a zöldségeket és a hagymát. A zöldségeket nagyobb kockára, a vöröshagymát apró kockára aprítjuk, a sonkát nagyobb kockára vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk és rábobjuk a felaprított vöröshagymát, megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott sonkát és tovább pároljuk, végezetül rászórjuk a sárgarépát és a zöldséget. Készre pároljuk, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, zellert és felöntjük 1,5 l vízzel vagy húsleves alaplével.

Lassú tűzön félpuhára főzzük, majd beleöntjük a csicseriborsót és készre főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!