Csicseriborsó krémleves

Csicseriborsó krémleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 g csicseriborsó vagy konzerv
  • 1 liter víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db sárgarépa
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 db zöldségleveskocka
  • bors
  • 2 teáskanál vaj

Elkészítés:

A hagymát és a zöldségeket meghámozzuk, a hagymát apróra vágjuk, a zöldségeket pedig felkockázzuk.

A hagymát üvegesre pirítjuk a vajon, ezután minden hozzávalót beleteszünk egy edénybe, kivéve a főzőtejszínt. Fűszerezzük, kb. 30 perc alatt készre főzzük, utána beleöntjük a tejszínt és összeturmixoljuk.

Hasonló receptek