Csicseriborsó krémleves

Csicseriborsó krémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g csicseriborsó vagy konzerv
  • 1 liter víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db sárgarépa
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 db zöldségleveskocka
  • bors
  • 2 teáskanál vaj
  • 250 g csicseriborsó vagy konzerv
  • 1 liter víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db sárgarépa
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 db zöldségleveskocka
  • bors
  • 2 teáskanál vaj

Elkészítés:

A hagymát és a zöldségeket meghámozzuk, a hagymát apróra vágjuk, a zöldségeket pedig felkockázzuk.

A hagymát üvegesre pirítjuk a vajon, ezután minden hozzávalót beleteszünk egy edénybe, kivéve a főzőtejszínt. Fűszerezzük, kb. 30 perc alatt készre főzzük, utána beleöntjük a tejszínt és összeturmixoljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti