Csibefánk

Csibefánk

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

16 db-hoz:

  • 300 g csirkemell
  • 50 g vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 120 g főtt burgonya
  • 2 gerezd duci fokhagyma
  • 4 kanál zsemlemorzsa
  • 3 kanál tej
  • őrölt fekete bors
  • *

a forró sajtkrémhez:

  • 8 szelet lapka sajt
  • 30 g vaj
  • 3 g cukor 50 g majonéz
  • 100-120 ml tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • *

a panírozáshoz:

  • liszt
  • felvert tojás
  • zsemlemorzsa
  • *

a tálaláshoz:

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük és felkockázzuk. A hagymákat felaprítjuk.

Egy aprítóba tesszük a húst, majd hozzáadjuk a főtt burgonyát, a hagymákat és krémesre lezúzzuk az egészet. A ragacsos húspépet sóval, borssal ízesítjük, a végén belekeverjük a zsemlemorzsát és a tejet is.

A kész húsmasszát egy sima nyomózsákba töltjük, majd egy zsírpapírral bélelt tepsire, ujjnyi vastag karikákat nyomunk ki belőle. 10 percre betesszük a mélyhűtőbe, hogy egy kissé megdermedjenek majd a húsfánkok, így könnyebb lesz majd kipanírozni őket.

Amikor lehűltek a húspogácsák bepanírozzuk őket és forró olajban szép pirosra, ropogósra sütjük. Amíg sülnek a fánkok, addig gyorsan elkészítjük a forró sajtkrémet is. A sajtkrém hozzávalóit egy kisebb nyeles lábasba tesszük és habverővel állandóan kevergetve, sűrű mártást főzünk belőlük. Ízlés szerint sózzuk.

Frissen, forrón tálaljuk a csibe fánkokat a selymes sajtkrémmel és a salátával.

A receptet Barakonyi Krisztina küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek