Csevapcsicsa (meztelen kolbász)

Csevapcsicsa (meztelen kolbász)

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25-25 dkg apróra darált sertés-, marha-, birka- vagy bárányhús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kevés olaj
  • rozmaring ág
  • kb. 1 dl víz

Elkészítés:

A minimum kétféle húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Adagolunk hozzá 0,5-1 dl vizet, és nagyon jól összedolgozzuk. Alufóliába csomagoljuk, legalább 1-2 órát (hűtőszekrénybe téve) pihentetjük.

Sütés előtt 5-6 cm-es kolbászkákat formálunk belőle, amelyeket bambusz pálcikákra húzva grillezünk, vagy serpenyőben felhevített olajon körbe forgatva megsütünk.

Mindkét esetben fokozhatjuk az ízhatást, ha rozmaring ágat dobunk a tűzre vagy a serpenyőbe. Tálalhatjuk apró kockára, vagy vékony szeletre vágott lilahagymával, édes-piros darált paprikával, édes chili szósszal, sültburgonyával, tükörtojással, stb.

Neked ajánljuk