Csevapcsicsa

Csevapcsicsa
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 személyre:
  • 70 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. só
  • 1/2 kk. őrölt feketebors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. jéghideg víz
  • A sütéshez:
  • 3 ek. olaj
  • lilahagyma
  • kenyér
  • 70 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk.
  • 1/2 kk. őrölt feketebors
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 ek. olaj
  • 1 fej lilahagyma
  • kenyér

Elkészítés:

A kétféle húst feldaraboljuk, majd kétszer ledaráljuk. A szódabikarbónával, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap vizes kézzel hüvelykujjnyi kolbászkákat formálunk a masszából, amiket kettesével hurkapálcákra vagy nyársra húzzuk.

Amikor a grillrostély elég forró, és a faszén már csak parázslik alatta, a húsos nyársakat rárakjuk, és többször megforgatva készre sütjük.

Köretként karikákra vágott lilahagymát és szeletelt kenyeret kínálunk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti