Hozzávalók:
  • 1/2 csésze liszt
  • 1/2 csésze aprított dió
  • 1/3 csésze barnacukor
  • 1 1/2 csésze rumba áztatott mazsola
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1/3 csésze zab
  • 1/3 csésze vaj
  • 4 csésze szeletelt alma
  • 1/2 csésze liszt
  • 1/2 csésze aprított dió
  • 1/3 csésze barnacukor
  • 1,5 csésze mazsola
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1/3 csésze zab
  • 1/3 csésze vaj
  • 4 csésze szeletelt alma

Csészés almás süti

Elkészítési idő
5,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:



Szeleteljük fel az almákat!
A sütőt 190ºC-ra előmelegítjük.

Kenjünk ki egy tepsit zsírrral!
Keverjük össze az almát a citromlével és a mazsolával!
Terítsük a tepsi aljára!
Keverjük össze a lisztet, a diót és a zabot egy tálban!

Adjunk hozzá vajat, és jól keverjük össze!
Szórjuk a tésztamasszát az almára!
Süssük meg a sütit az előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti