Cseresznyés-túrós süti

Cseresznyés-túrós süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 50 dkg rétesliszt
  • 40 dkg porcukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 50 dkg cseresznye
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 10 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin (a tepsi kikenéséhez)
  • 50 dkg rétesliszt
  • 40 dkg porcukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 50 dkg cseresznye
  • 1 db citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 10 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin

Elkészítés:

Egy tepsit 10 dkg margarinnal kikenünk.

A réteslisztet a sütőporral, porcukorral és a citrom reszelt héjával összekeverjük, és a felét a tepsiben egyenletesen elosztjuk. A túrót rámorzsoljuk, és meghintjük gyümölccsel. Erre a lisztes keverék másik felét tesszük. 10 dkg margarint rákockázunk.

A 4 dl tejet 4 tojással kikeverjük, és ráöntjük a sütire, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük (tűpróba).

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti