Cseresznyés túrólepény liszt nélkül

Cseresznyés túrólepény liszt nélkül
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg laktózmentes túró
  • 20 g nyírfacukor vagy eritrit
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 2-3 marék kimagozott cseresznye
  • 1+1 evőkanál laktózmentes görög joghurt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 evőkanál zabliszt (opcionális)
  • 25 dkg laktózmentes túró
  • 20 g nyírfacukor vagy eritrit
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 2-3 marék kimagozott cseresznye
  • 1+1 evőkanál laktózmentes görög joghurt
  • 2 tojás
  • csipet
  • 1 evőkanál zabliszt (opcionális)

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A túrót az édesítőszerrel, a citromhéjjal, 1 evőkanál joghurttal és az apróra vágott cseresznyével és 1 tojássárgájával összekeverjük. (1 evőkanál zablisztet is tehetünk bele.)

A 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a túrós-gyümölcsös masszába, majd egy sütőpapírozott tepsiben a masszát szétterítjük. Ezután a másik evőkanál joghurtot a megmaradt tojássárgájával simára keverjük, és egyenletesen elkenjük a túrós massza tetején. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Kihűlés után szeletelhető. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!