Cseresznyés sütemény olajos kevert tésztával

Cseresznyés sütemény olajos kevert tésztával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

egy nagy (pl. gáz) tepsihez:

  • 35 dkg finom liszt
  • 5 db tojás (nagy)
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kg kimagozott cseresznye (szezonján kívül befőtt)

Elkészítés:

A cseresznyét kimagozzuk, majd alaposan lecsepegtetjük. (A befőttről a levét leöntjük).

A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután először állandó keverés mellett, apránként hozzáadagoljuk az étolajat, majd a tejet is. (Ekkor teljesen felhígul majd.)

A tojások fehérjét robotgéppel elkezdjük habbá verni, majd amikor már kifehéredik, apránként hozzákanalazzuk a kristálycukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.

A lisztet összekeverjük egy csipet sóval és a sütőporral, a pudingporral, majd hozzászitáljuk a tojásos-olajos-cukros keverékhez. Ezután robotgéppel szintén simára keverjük. A felvert tojásfehérjehab egyharmad részét a masszához adjuk, bátran összekeverjük vele, hogy egy lágyabb masszát kapjunk (nem baj ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza). Ezután a maradék habot fakanállal apránként, óvatosan keverjük hozzá a masszához. Egy nagyobb tepsit (vagy gáztepsit, aminek magasabb a pereme) kibélelünk sütőpapírral (vagy olajjal kikenünk, és megszórjuk liszttel), beleöntjük a tésztát, és egyenletesen elsimítjuk.

Ezután a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen a tészta tetejére szórjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.)

A süteményt a sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk a sütemény tetejét porcukorral, majd felszeleteljük, és így kínáljuk

Neked ajánljuk