Cseresznyés ribizlibefőtt

Cseresznyés ribizlibefőtt

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 db fél l-es üveghez:

  • 1 kg cukor
  • 2 kg cseresznye
  • 50 dkg ribizli

Elkészítés:

Előkészítés:

Mossuk ki alaposan az üvegeket, majd szárítsuk ki! Mossuk meg a cseresznyét és magozzuk ki! Mossuk meg a ribizlit is, a szemeket húzzuk le villával a száráról! Passzírozzuk át!

Elkészítés:

Vegyünk elő egy tálat! Rakjuk bele a gyümölcsöket, adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze!

Öntsük az egészet egy lábasba, forraljuk fel, majd főzzük 10 percig forrástól számítva! Nagy lángot használunk. Forrón üvegekbe töltjük, dunsztba tesszük. Másnapig ott hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.

Neked ajánljuk