Cseresznyés (meggyes) kevert sütemény

Cseresznyés (meggyes) kevert sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • egy nagy (gáz) tepsihez:
  • 35 dkg liszt
  • 5 db nagy tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kg magozott cseresznye vagy meggy
  • 35 dkg liszt
  • 5 db nagy tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kg magozott cseresznye vagy meggy

Elkészítés:

A gyümölcsöt kimagozzuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután először állandó keverés mellett apránként hozzáadagoljuk az étolajat, majd a tejet is. (Ekkor teljesen felhígul majd).

A tojások fehérjét elkezdjük a robotgéppel habbá verni, majd amikor már kifehéredik, apránként belekanalazzuk a kristálycukrot, és addig verjük, amíg kemény habot kapunk.

A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, a sütőporral, a pudingporral, majd hozzászitáljuk a tojásos-olajos-cukros keverékhez. Ezután robotgéppel szintén simára keverjük. A felvert tojásfehérjehab egyharmad részét bátran belekeverjük (nem baj ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza). Ezután a maradék habot fakanállal apránként, óvatosan forgatjuk a masszába.

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk (vagy olajjal kikenjük, és megszórjuk liszttel), majd beleöntjük a tésztát, és egyenletesen elsimítsuk.
Ezután a kimagozott, lecsepegtetett gyümölcsöt egyenletesen rászórjuk a tészta tetejére.

160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40-45 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!