Cseresznyés knédli

Cseresznyés knédli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg burgonya
  • 15-20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • *
  • a krémhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 görög joghurt
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 20-30 dkg cseresznye (befőtt is lehet)
  • 40 dkg burgonya
  • 15-20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 25 dkg túró
  • 1 görög joghurt
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 20-30 dkg cseresznye

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összetörjük és összegyúrjuk a liszttel, tojással, sóval. Jól nyújtható tésztát kell kapjunk.

Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd nagyobb köröket szaggatunk belőle, és a felére kimagozott cseresznyét rakunk. Ráhajtjuk a másik felét, jól összenyomkodjuk és kifőzzük. (Addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére).

A krémhez kikeverjük a hozzávalókat és ráöntöm a kifőtt cseresznyés tésztára.

Megjegyzés:

A receptet Körtvélyessy Andrea küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti