Cseresznyés kekszes sütemény

Cseresznyés kekszes sütemény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • édes vajas keksz a tepsi kibéleléséhez
  • 50 dkg cseresznye pürésítve
  • 30 dkg cseresznye egészben hagyva
  • 2 dl habtejszín
  • 10 g zselatin
  • 100 ml víz
  • 330 g tejföl
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag piskóta tallér (120 g)

a tetejére:

  • 50 dkg cseresznye, kimagozva, félbevágva
  • 3 csomag piros tortazselé
  • 7 dl víz
  • 6 evőkanál cukor

Elkészítés:

Egy 24x24 cm-es méretű tepsi alját kibéleljük az édes keksszel (2 réteg kekszet terítsünk le, hogy kellően feltudja szívni a folyadékot).

Az 50 dkg cseresznyét botmixerrel pürésítjük. A tejszínt kemény habbá verjük és hozzáadjuk a vanília aromát, tejfölt, cukrot és az összeturmixolt cseresznyét is.

A vizet langyosra melegítjük, majd feloldjuk benne a zselatint és az előzőekhez keverjük. Beleforgatjuk a 30 dkg cseresznyét is, és egyenletesen eloszlatjuk a kekszes rétegen.

A piskóta tallérokat szép sorban elhelyezzük a cseresznyés krémünkön, majd erre szintén sorban elrendezzük a kimagozott, félbevágott cseresznye szemeket.

A cukrot a vízzel és a 3 tasak tortazselével felforraljuk, majd ha kissé kihűlt, ráöntjük a cseresznyékre.

Mielőtt tálalnák, legalább 4 órát tároljuk hűtőszekrényben, de úgy az igazi, ha fogyasztás előtt egy nappal elkészítjük

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk