Cseresznyés-diós pite

Cseresznyés-diós pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg finomliszt
  • 35 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • a töltelékhez:
  • 2,5 kg cseresznye (szezonon kívül befőttből)
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj (ízlés szerint)
  • őrölt szegfűszeg (ízlés szerint)
  • 15 dkg darált dió
  • a lekenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • 60 dkg finomliszt
  • 35 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 2,5 kg cseresznye (szezonon kívül befőttből)
  • cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • 15 dkg darált dió
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés:

A liszthez adjuk a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat, összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Beletesszük a tojássárgáját és 1 kanál tejfölt (ha kemény lenne, adjunk még hozzá tejfölt). Jól kidolgozzuk.

A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszurkáljuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd az alsó lapot 7-8 perc alatt elősütjük. Addig a magozott cseresznye levét kinyomjuk, ízlés szerint ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliás cukorral. Az elősütött tésztára szórjuk a darált diót, elosztjuk rajta a cseresznyét, majd a maradék tésztát kinyújtjuk és a tetejére tesszük. Villával megszurkáljuk és lekenjük a tojással.

Visszatesszük a sütőbe, és kb. 50 perc alatt készre sütjük.

Kihűlés után szeleteljük és porcukrozzuk a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti