Cseresznyés-diós muffin

Cseresznyés-diós muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 db muffinhoz:
  • 20 dkg liszt (Nagyi titka)
  • 5 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 dl habtejszín
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 20 dkg magozott cseresznye
  • 20 dkg liszt (Nagyi titka)
  • 5 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 dl habtejszín
  • csipet
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 20 dkg magozott cseresznye

Elkészítés:

A cseresznyét kimagozzuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk (én kisebb darabokra vágtam, így jól elkeveredett a tésztában). A liszthez hozzáadjuk a darált diót, a sütőport, egy csipet sót, az őrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük. A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük, és simára keverjük a porcukorral, a tejszínnel, és az egész tojásokkal.

Ezután hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és egy fakanállal összekeverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cseresznyét is. A muffin formát papírkapszlival kibéleljük (ha szilikonos a formánk akkor nem kell kibélelni), majd belekanalazzuk a masszát.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt megsütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük. Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk porcukorral, majd úgy kínáljuk.

A tésztája könnyű és finom szaftos, amihez nagyon jól illik a cseresznye.