Cseresznyés csokitortácskák

Cseresznyés csokitortácskák

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztájához:

  • 6 kanál olaj
  • 6 kanál víz
  • pár csepp citromlé
  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 3 kanál kakaópor
  • 10 kanál liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • cseresznyepálinka
  • 1 kis üveg cseresznyezselé
  • 2 dl tejszín
  • 1 csoki ízű pudingpor
  • 10 dkg étcsoki
  • 4 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

Elkészítés:

Habosítsuk fel a tojássárgákat a cukorral! Csepegtessük bele az olajat, és tegyük bele a kakaót, a citromlevet, a szódabikarbónát, a vizet és a lisztet! Forgassuk bele a keményre vert tojásfehérjéket! Süssük meg!

Hűtsük ki, majd vágjuk ketté, de a lapokat hagyjuk egymáson! Szúrjunk ki köröket nagy pogácsaszaggatóval!

Krém:

Olvasszuk fel gőz fölött a csokit a tejszínnel! Keverjük habosra a vajat a cukorral! Főzzünk pudingot a pudingporból és a tejből! Hűtsük ki a hozzávalókat! Mixeljük le a hozzávalókat, majd tegyük bele a pálinkát!

Kenjük meg a tortácskák alját cseresznyezselével, majd csokikrémmel! Borítsuk rá a felső lapokat, és vonjuk be krémmel!

Díszítsük csokiforgáccsal!

Neked ajánljuk