Cseresznyés clafoutis – francia tejpite

Cseresznyés clafoutis – francia tejpite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg cseresznye kimagozva
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl zsíros tej
  • 3 db tojás
  • 7 dkg eritrit
  • 12 dkg Green farm kukorica-rizs-kölesliszt keverék
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 50 dkg cseresznye kimagozva
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl zsíros tej
  • 3 db tojás
  • 7 dkg eritrit
  • 12 dkg Green farm kukorica-rizs-kölesliszt keverék
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • csipet
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tésztához összekeverjük a liszteket, a sütőport és a sót. Hozzáöntjük a tejet, tejszínt, beletesszük a tojásokat, valamint az eritritet, és kézi habverővel gyorsan összedolgozzuk.

Egy 23 cm-es átmérőjű piteformát kivajazunk, kilisztezünk (én GM zabpehellyel szórtam meg), majd a kimagozott cseresznyével beleszórjuk. Ráöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Azonnal, de legalábbis langyosan tálaljuk.

Ez a pite úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája! Tehát ne süssük túl!

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!