Cseresznye befőtt

Cseresznye befőtt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 kg cseresznye
  • 40 dkg cukor
  • 1 dkg nátrium benzoát
  • kb. 8 db 720 ml befőttes üveg
  • 5 kg cseresznye
  • 40 dkg cukor
  • 1 dkg nátrium benzoát
  • 8 db 720 ml befőttes üveg

Elkészítés:

Az üvegeket kiforrázzuk, sterilizáljuk. A cseresznyét leszárazzuk megmossuk.

Előkészítjük a dunsztoláshoz a nagy lábast, amibe 8 üveg megy bele egyszerre: a lábasaljába konyharuhát teszünk, felöntjük félig hideg vízzel.

A tiszta üvegekbe belerakjuk a cseresznyéket, 2 evőkanál cukrot szórunk rá és egy csipet tartósítót, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Befőző fóliával befedjük és jó szorosan rácsavarjuk a tetőket. A kész cseresznyebe főtteket belerakjuk a dunsztoló lábasba befedjük vizes konyharuhával lefedjük fedővel vagy egy tállal. Lassú tűzön kb. 1 órán át dunsztoljuk, majd a lábasban hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt akkor megtöröljük, kitesszük a hideg kamrába, télire finom csemege.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti