Cseréptálban sült sertéslapocka

Cseréptálban sült sertéslapocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 1,5 kg lapocka (a sertés első combja)
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • 4-5 alma
  • házi fűszerkeverék:
  • 4 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál őrölt bors
  • 4 evőkanál oregánó
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • (ez az adag több alkalomra elegendő, csavaros tetejű kis üvegben sokáig eláll.)
  • 1,5 kg lapocka
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • 4-5 db alma
  • 4 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál őrölt bors
  • 4 evőkanál oregánó
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 evőkanál fokhagymapor

Elkészítés:

A húst két darabra vágjuk és éles késsel jól bevagdossuk. A nyílásokba belerakjuk a fokhagyma és vöröshagyma szeleteket, besózzuk és alaposan megszórjuk a fűszerkeverékkel.

Zsineggel átkötjük, először hosszában, majd néhányszor keresztben. Így nem szárad ki, és az ízek a húsban maradnak.

A beáztatott cseréptálat kikenjük a zsírral, majd a maradékot elosztjuk a hús tetején.

Hideg sütőbe tesszük, majd 180 fokra állítva kb. 2 órán keresztül sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Megfordítás után szeletel almával körberakjuk, és együtt sütjük tovább.

Nagyon finom, puha, szaftos lesz a husink.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!