Cseh túrós bukta

Cseh túrós bukta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 7 dkg cukor
  • reszelt citromhéj
  • 7 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg mazsola
  • 3 tojásfehérje

Elkészítés:

Az élesztőt kb. 1 dl langyos-cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet keverőtálba szitáljuk, a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval, a vaj kivételével, kelt tésztát dagasztunk. Amikor sima a tészta, a vajat is beledagasztjuk. Kevés liszttel meghintjük, letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Ameddig kel a tészta, a túrót villával összetörjük, a többi hozzávalót belekeverjük, a tojáshabbal lazítjuk.

A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kinyújtjuk, kb. 7-8 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. A közepébe tojás nagyságú gödröt készítünk, és a túróval megtöltjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a széleket porcukorral kevert tejjel megkenjük, és pihentetjük ameddig a sütőt 190 fokra előmelegítjük, a sütőbe toljuk és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Vaníliás porcukorral megszitálva kínáljuk.

Neked ajánljuk