Cseburek (orosz recept)

Cseburek (orosz recept)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 350 ml víz
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg margarin
  • 50 ml vodka (csak azért szükséges, hogy ne szívjon magába sok olajat, az ízén természetesen nem érződik)
  • 1 csapott evőkanál só
  • bors
  • 750 g liszt
  • 40 dkg darálthús
  • 350 ml víz
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg margarin
  • 50 ml vodka
  • 1 csapott evőkanál
  • bors
  • 750 g liszt
  • 40 dkg darálthús

Elkészítés:

A darálthúst sóval, borssal fűszerezzük, majd belekeverünk egy tojást és a lereszelt vöröshagymát, alaposan elkeverjük és félretesszük.

Ezt követően a vizet egy lábasba odatesszük a tűzhelyre, ahogy forrni kezd, beletesszük a sót, a margarint, vodkát, majd levesszük a tűzről és ahogy mindez elolvad, a lisztből elveszünk 250 grammot és csomómentesre kavargatjuk benne. Ahogy a massza langyosra hűlt, a többi liszthez tesszük a tojással együtt, és egyneművé gyúrjuk. Ezután 25-30 percig pihentetjük.

A tésztából golyókat formálunk (nekem rendszerint 12 db szokott lenni), és vékony kör formájúra nyújtjuk. Fele részébe tesszük a darálthúst, és rá egy cikk vajat (hogy szaftos legyen a hús benne). Majd ráhajtjuk a másik felét, villával a szélét jól lenyomkodjuk, és bő, forró olajban megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Márton Claudia küldte be. Köszönjük!