Császárszelet

Császárszelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg borjú- vagy sertésszelet
  • 8 dkg zsír
  • 16 dkg finommetélt
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 6 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál paradicsom
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:

A tésztát forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrve lábasba tesszük, 2 dkg vajjal összekeverjük és meleg helyen tartjuk.

A hússzeleteket megveregetjük, gyengén besózzuk, lisztben megforgatjuk, és kevés zsírban mindkét oldalán hirtelen átsütjük.

Mártást készítünk, amelyhez a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsomot. Kávéskanálnyi liszttel meghintjük, elkeverjük, 2 dl vízzel feleresztjük, felforraljuk, majd egy sütőformába öntjük.

A kifőzött tésztára 2 egész tojást ütünk, 1 dl tejfölt keverünk hozzá, ezzel jól összevegyítjük. A hússzeletekre egyenletesen felkenjük, és a sütőformában lévő mártásba helyezzük, amit reszelt sajttal meghintünk.

Forró sütőben aranysárgára sütjük.

Neked ajánljuk