Császárszalonnába tekert ponty paradicsomos krumplipürével

Császárszalonnába tekert ponty paradicsomos krumplipürével

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg pontyfilé
  • 12 szelet bacon
  • 3 nagy fej paradicsom
  • 30 dkg burgonya
  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg vaj
  • bors
  • 3 szál újhagyma

Elkészítés:

A pontyfilét sűrűn beirdaljuk, 4x4 centis kockákra vágjuk, ráfektetjük a szalonnaszeletekre, vékonyra szeletelt újhagymát szórunk a tetejére, így tekerjük fel.

A burgonyát meghámozzuk, apróra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a tejszínnel és a vajjal összepépesítjük. A paradicsomokat a tetejükön bevágjuk, 15 másodperc alatt leforrázzuk, majd jeges vízbe tesszük. A héjat lehúzzuk, kimagozzuk, a húsát fél centis kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a burgonyapüréhez. A paradicsom héját forró olajban kisütjük.

A pontyot serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül mindkét oldalán megpirítjuk, majd a burgonyapürével tálaljuk, a paradicsom csipszekkel díszítjük.

Neked ajánljuk