Császármorzsa

Császármorzsa

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 400 ml tej
  • 250 g liszt
  • 30 g vaj
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál citromhéj
  • *

a sütéshez:

  • zsír

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját alaposan elkeverjük 3 evőkanál cukorral. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a tejet, az olvasztott vajat, a citromhéjat és jól összekeverjük.

A tojásfehérjéhez adjuk a maradék 1 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük. Ezt a habot finoman a tojásos masszába keverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze.

Egy serpenyőben zsírt olvasztunk és belemerünk annyi tésztát, amennyivel kényelmesen fogunk tudni dolgozni. Közepes hőfokon sütjük és kívülről befelé forgatjuk a tésztánkat. Amikor kezd sülni, akkor elkezd szilárdulni és fakanállal lehet darabkákra vagdosni. Kisebbre, nagyobbra kinek melyik a tetszetősebb.

Addig sütjük, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek a morzsák.

Tálaláshoz lehet használni lekvárt, öntetet, gyümölcsöket, porcukrot.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk